World Croquet Federation

Sponsor:
ServeTheWorld

Svenskene gjorde rent bord under Nordisk Mesterskap

Svenske spillere tok det meste under Norway Open - Nordic Open 2008 i Golf Croquet 14. og 15.juni 2008. Mesterskapet ble spilt på Myhrene Gård, Holmsbu, Hurum.

Vinner ble Jonatan Andersson fra Borås Krocketsällskap med klubbkameraten Anders Moldin på 2.plass. På en måte representerte dette et generasjonsskifte i svensk croquet hvor den yngre garde tar over. De to har tidligere spilt sammen i svenske mesterskap. Bronseplassen fikk svenskenes mangeårige mester, Simon Carlsson, Tant Emmas Krocketklubb fulgt av Dave Underhill fra Sveits.Beste norske spiller ble Tore Gulbrandsen på 9.plass, fulgt av 3 andre norske spillere.

Det var fire nasjoner som deltok i mesterskapet, da også en dansk spiller, Mikkel Schmit, var med, imidlertid var han fra den nystartede norske klubben Hurum Croquet Klubb. Dessverre hadde 4-5 av de beste norske spillerne meldt avbud dagen før turneringen. Været var ikke det beste på søndag. Etter lørdagens sol og varme vær fulgte flere regnbyger på søndagen. Allikevel var dette et mesterskap hvor spillerne koste seg, ble kjent med nye croquet entusiaster og fikk nye utfordringer. Turneringen hadde for øvrig et eget posthus med et eget motivdatostempel.