LYST TIL Å STARTE EGEN KROKKET KLUBB??
Nyheter
In English
Turneringer
Bilder
Styre
Dokumenter
Lover
Organisasjoner
Regler
Forum
Linker
Historie
Pressemelding
Nyhetsbrev
Kontakt
Siste nytt:
NORWAY OPEN

Medlem av:

World Croquet Federation

Sponsor:
ServeTheWorld

EUROPAMESTERSKAPET I ASSOCIATION

 Jersey 21 – 23 september 2007 Europamesterskapet ble spilt i nydelig sommer vær på noen av verdens beste baner på Jersey. Spillerne var meget vennlige og det ble raskt en flott atmosfære.

Nivået var ganske høyt med kun tre spillere over handicap 5 inkl. meg selv. Flere av spillerne hadde minus i handicap som viser at de tilhører den øverste verdenseliten.
Men her er det ingen som tror de er noe og de hjelper deg så godt de kan, men selvfølgelig ikke under match. Det startet med fire grupper og 18 spillere fordelt på 10 land hvor de beste spillerne var sidet. Handicap på spiller er i parantes.
Jeg begynte første match mot engelske Chris Patmore ( - 2 ) som var en av de beste i mesterskapet og tapte 26 – 3. Her får man aldri noen følelse av om man spiller bra eller dårlig, da man kun får noen få slag før den andre spilleren er ferdig. Så resultater som 26 - 0 bør ikke bety at man har spilt dårlig, det kan også være at man ikke har fått spilt og at det kanskje er gjort et trippel peel som flere av de beste spillerne gjør regelmessig. Dvs. at de først går 9 bøyler med kule 1 for så og gå 12 bøyler med kule 2 hvor de samtidig peeler kule 1 gjennom de tre siste bøylene for så og pegge seg ut og vinne spillet. Motstander får da kun tre slag. To slag for og slå kulene sine ut på banen og et slag etter at motstander velger og stoppe etter bøyle 9 for ikke og gi fra seg en såkalt kontakt. Det er ganske frustrerende og vite at man må treffe på dette ene slaget hvis ikke så vinner motstander i neste tur når det stort sett alltid er en pinne eller bøyle mellom dine egne kuler og gjerne ca. 17 meter bort til motstander sine to kuler. Da har du ikke gode odds.
Men slik er det også ofte når to gode spillere møter hverandre. Derfor er det ofte resultater hvor den ene vinner 26 – 0 i en match for så at motstander gjør det samme i neste. Men heldigvis så er det bare de best spillerne som gjør dette regelmessig.
Det er en god trøst og se at spiller rundt 2,5 i handicap kan gjøre flere feil i løpet av en kamp og slite med bøylepasseringer fra 1 meter. Det er kun 0,5mm avstand på hver side fra ball til bøyle.

Andre kampen gikk vesenlig bedre da jeg slo Kevin Walls ( 2,5 ) fra Isle of Man.
Ledet både 5-0 og 8-2 og vant 14-12 da tiden gikk ut etter to timer. Men tapte så for spanjolen Jose Riva ( 2 )
og det 17 år gamle talentet James Le Moignan ( 3 )fra Jersey 23 - 10 som er sønn av fjorårets europamester Tony Le Moignan. Kevin Walls som jeg slo vant sine matcher mot disse så det viser at det er mulig og kunne vinne mot spillere på dette nivået på en heldig dag. Men til spillere under 0 i handicap er det langt frem.
Tony Le Moignan som nok er av de ivrigste trener ca. 30 timer i uken. 9 ganger Europamester Stephen Mulliner har tatt et år fri for og spille crocket.

Vi som nå er blitt slått ut gikk over i en såkalt plate turnering. Jeg spilte en bra kamp andre dag mot Ken Jones ( 3 ) fra Wales og var inne i et perfekt 4 balls break mens tiden rant ut, men klarte og glemme bøyle 6 og da var det slutt. Tapte den kampen
16 – 12. Spilte også flere veldig dårlige kamper, men det er vel det som er typisk for en urutinert spiller. Føler at taktikken begynner og sitte, men for stadig beskjed fra de gode spillerne at taktikken ikke er bra, så her er det nok mer og hente,
vet bare ikke hva .

I siste kampen jeg spilte kom selvfølgelig storspillet, da turneringen var over og nervene slapp. Spilte mot Martin Hogde (3) fra Jersey som var i finalen i plate turneringen mot Simon fra Sverige. Simon ( 2 ) vant 26- 1. Simon spilte meget godt i hele turneringen.

Jeg vant kampen mot Martin Hogde 26 –25 i en meget spennende kamp med flere tilskuere, da kampene på de andre banene var ferdige. Var herlig og slå en spillere på dette nivået som ikke spilte en dårlig kamp men pga. at du selv spiller meget bra. Hadde i gang flere gode break og vi følte hverandre tett hele matchen. Når jeg gikk mine siste bøyler så hadde motstander kun 2 bøyler igjen og jeg viste at nå MÅ! jeg få lagt opp ballene på et rusj mot pinnen etter siste bøyle. Ballen trillet akkurat 10 cm forbi min egen ball og fikk et perfekt rusj rett mot pinnen. Treff ballen perfekt slik at den gikk rett på pinnen og ble så glad, men samtidig gikk det et høyt OOH NO!!! Blant tilskuerne. YOU LOST YOUR NEXT TURN!!!!! Fikk nærmest sjokk da jeg skjønte at jeg på godt nors hadde ”dreti” meg ut. Den regelen kjente jeg ikke til og var et velkjent problem. Når man slår mot sin egen kule og denne går rett på pinnen så er det jo ingen ball lenger som det da kan ta crockerings slaget fra og turen går da over til neste mann og du står der igjen med en ball som mangler pinnen og det er katastrofe. Den feilen gjør du ikke to ganger!! Motstander sørget selvfølgelig nå for at jeg hele tiden hadde rundt 17m slag mot pinnen. Men jeg lykkes og treffe fra 17 meter i andre forsøk. Da var det bare og slippe jubelen løs.
Har fått tildelt handicap 7 etter turneringen og må si meg fornøyd med det.

David Openshaw ( -1,5 ) president av World Croquet Federation slo Mulliner ( -2 ) etter tredje kamp i finalen med fantastisk spill. Mulliner var så rolig at han hadde et over halvtime langt møte i sin egen avgjørende finalkamp, som jeg selv var med på, mens hans motstander Openshawn holdt på med sin trippel peel i tredje og avgjørende kamp. Så når møte var over var det bare og gå ut og gratulere David Opeshaw. Var utrolig og være med på.
Mulliner spilte stort under hele turneringen og hadde flere trippel peel og hele 3stk. 6 trippel pil som det kun er 4 i verden som gjør regelmessig og kun er gjort av ca. 12 spillere i verden. Han går da ”kun” 6 bøyler med første ball for ikke og gi fra seg et løft etter bøyle 7 og så 12 bøyler med andre ball mens han samtidig peeler de resterende 6 bøylene til den første ballen . Motstanderen får da sitt slag fra lengre hold en ved en trippel peel.

Det har vært fantastisk og spille under et slikt hel profft opplegg som Mulliner hadde ansvaret for. På noen av verdens beste og rakeste baner. Gresset er så kort at det nesten ikke er målbart og det krever da en veldig nøyaktighet i spillet. Det er bare og gratulere de for et flott meterskap og hyggelige barturer på kveldene. GRATULERER så mye også til David Openshaw. Du tilhører den øverste verdenseliten!!!

Roar Michalsen

Mine resultater med motstanders resultat først:
GRUPPESPILLET:
ENGLAND: ( - 2 )Chris Patmore 26 – 3
ISLE OF MAN: ( 2,5 )Kevin Walls 12 – 14
SPANIA: ( 2 ) Jose Riva 26 – 5?
JERSEY: ( 3 ) James Le Moignan 23 – 10

PLATE: VENNSKAPSKAMP:
BELGIA: ( 4,5 )John Swabey 26 – 7 JERSEY: ( 3 )Martin Hogde 25 - 26
JERSEY: ( 10 )Elisabeth Medway 14 – 10
WALES: ( 3 )Ken Jones 16 – 12
SPANIA: ( 3 ) Fernando de Ansorena 26 – 1
SCOTLAND: ( 2 ) Martin Stephenson 26 – 6


Les flere nyheter

2007.09.25


 


|Nyheter |NM |Turneringer |Bilder |Styre |Dokumenter |Organisasjoner |Regler |Forum |Linker |Historie |Pressemeldinger |