LYST TIL Å STARTE EGEN KROKKET KLUBB??
Nyheter
In English
Turneringer
Bilder
Styre
Dokumenter
Lover
Organisasjoner
Regler
Forum
Linker
Historie
Pressemelding
Nyhetsbrev
Kontakt
Siste nytt:
NORWAY OPEN

Medlem av:

World Croquet Federation

Sponsor:
ServeTheWorld

DET FLOTTESTE MESTERSKAP NOEN GANG!!!

 Det flotteste mesterskap noen gang, gjennomført av NCF gikk av staben 7 – 8. august under Nordisk mesterskap på Myhrene Gård.

Alle 24 plasser var dekket, av 17 Norske, 5 Svenske og 2 Danske spillere. Været var av det beste denne sommeren og alt lå til rette for et flott mesterskap. Og hvilket mesterskap det ble!!
Mesterskapet ble trygt ledet av Espen Krogstad som nå virkelig begynner å få erfaring med slike mesterskap. Alle storkoste seg med spillet, lunsj og grilling ut over kvelden. Etter mesterskapet på lørdag var det også en litt uhøytidelig turnering som nesten alle som var til stedet under grillingen ville være med på. Man kunne til slutt bare se antydninger av de hvite spillerne der ute i nattemørket og det forteller det meste om hvor mye spillerne koste seg med krokket denne helgen.

Turneringen var brett sammensatt fra nybegynnere og opp til årets Europamester Simon Carlsson. Mange av de avgjørende kampene måtte avgjøres på siste bøyle i tredje kamp.
Turneringens STORE skrell holdt på å komme i kvartfinalen mellom Magnus Myhrene og Simon Carlsson. Dette var Magnus første turnering og kampen måtte avgjøres etter tre kamper, hvor Magnus ledet på Simon med flere bøyler ut i siste kamp. Når journalistene oppdaget hvilken sensasjon som kunne komme, begynte blitzregne å komme inkl. en nervøs svigefar med kamera. Magnus kunne ikke unngå å legge merke til at han nå var veldig i fokus og misset dessverre flere slag helt på tampen av kampen. Simon med sin erfaring gikk til slutt av med seieren. Men hadde nok fått seg ett støkk som han sent vil glemme.
At Magnus er en spiller som kan nå langt i krokketsporten er det liten tvil om, da han nesten ikke har spilt dette spillet. Det handler bare om tid, da det er masse jobb og drive denne gården og golfanlegget. At han er bitt av basillen var det ikke vanskelig å se og NCF gratulerer Magnus med et flott mesterskap og håper virkelig at han satser videre på dette spillet. Vi har allerede hørt rykter om at han skal på kurs til Fr.stad i Association Croquet. At han fra før er en konkurranse mann har vi fått vite av sikre kilder.

Simon måtte etter hvert bite i gresset når han møtte årets Norgesmester og ble slått ut av Espen Krogstad i semifinalen. Finalen gikk mellom Espen Krogstad og Joi Elebo fra Sverige.
Espen ledet hele 6-2 i tredje og avgjørende kamp, men fikk problemer samtidig som Joi bare spilte bedre og bedre. Joi vant til slutt siste kamp 7-6 og kunne smukke seg med sin første store tittel og Nordisk mester 2010. Vi gratulerer!!

Bronsjefinalen gikk mellom Simon Carlsson og Roar Michalsen.Akkurat som året før måtte kampen mellom Simon og Roar avgjøres etter 3 kamper og siste bøyle. Roar klarte også denne gangen å gjøre et feilslag på siste bøyle, da han kom borti kula under forberedelse av slaget og Simon tok så bøylen.
Platefinalen ble vunnet av Birger Stene.

NCF vil denne gangen rette en STOR TAKK! til deltakerne som var med og gjorde dette til den festen det ble. Det er en del uskrevende regler og etikette i denne sporten som nå begynner og få fotfeste. Dette kunne man spesielt merke i finalen hvor alle fulgte spent med og bare hvisket til hverandre kun brutt av kraftige klapp for bra slag. Takk for at dere var igjen å så finalen, da dette betyr mye for de som spiller. Og takk for at dere var med og gjorde dette til den flotteste turneringen noen gang!!

NB: ALLE RESULTATER FRA KAMPENE KOMMER SNART UNDER DOKUMENTER

NCF
PRESIDENT
Roar Michalsen

Les flere nyheter

2010.08.09


 


|Nyheter |NM |Turneringer |Bilder |Styre |Dokumenter |Organisasjoner |Regler |Forum |Linker |Historie |Pressemeldinger |