LYST TIL Å STARTE EGEN KROKKET KLUBB??
Nyheter
In English
Turneringer
Bilder
Styre
Dokumenter
Lover
Organisasjoner
Regler
Forum
Linker
Historie
Pressemelding
Nyhetsbrev
Kontakt
Siste nytt:
NORWAY OPEN

Medlem av:

World Croquet Federation

Sponsor:
ServeTheWorld

PRESIDENTENS NYTTÅRSTALE

 I fjor starten min nyttårstale slik: Norge kan se tilbake på et flott krokket år! Kan vi si det samme om 2011? Svaret er både JA og NEI!

Året som nå har godt var på ingen måte et dårlig år for Norsk krokket, men har vi kommet videre? Som nevn tidligere så er vi absolutt på rett vei når det gjelder internasjonal krokket.Vi har i 2011 deltatt i VM i England. EM i Dublin og lag EM i England. Norge kom for første gang videre i gruppespillet i et EM. Vi fikk for første gang en Nordisk mester, hvor selv fjorårets Europamester Simon Carlsson og Jonatan Anderson med en 26 plass på verdensrankingen ble slått ut. Vi hadde også for første gang en spiller på topp hundre med en 62 plass på verdensrankingen i golfkrokket. Så vi har også i år gjort et stort steg videre i det internasjonale selvskap og dette blir lagt merke til.
Årsaken til at vi lykkes internasjonalt er at de etablerte spillerne trener ofter og også på bedre baner. Men dette gjelder få spillere og dessverre så er det bare HCC som har en bane på internasjonalt nivå pr. i dag.
NCF hadde et stort håp om å få til 4 internasjonale baner på Hurum.Vi håpet også å arrangere EM i 2013 hvor vi virkelig kunne satt Norge på verdenskartet i internasjonal krokket.Vi hadde Steven Mulliner fra WCF på stedet, men dessverre så var det ikke mulig å få på plass en økonomi som gjorde dette prosjektet forsvarlig.

Hva tenker så en "vanlig krokketspiller" om dette?
Sansynligvis så har de et helt avslappet forhold til om banen holder internasjonal standard på gresset eller ikke.
Presidenten har imidlertid sin klare oppfatning om hva banene har å si for Norsk krokket.
Undertegnede er også President i HCC som nå har et fantastisk anlegg i Fr. stad og som i tillegg er flombelyst..
Ærfaringen som Presidenten har gjort kun etter 1 år med ny bane levner ingen tvil: ALLE som kommer til oss, tror ikke det de ser og tørr nesten ikke gå ut på banen. Flere har aldri spillt krokket før. Svarene er entydig, Hva skal til for å bli medlem? Hva koster det?Kan jeg prøve? Så at banerforholdene i Norge har stor betydning for rekruttering til sporten er jeg ikke i tvil om. Men å få gjort noe med dette er ikke lett.Men jo flere klubber vi er jo større sjanse er det for at vi får flere baner.

2011 var også det første året da NCF ikke klarte å fylle alle vervene i styret. Det var nok naturlige årsaker til dette og NCF sine lover satte også en stopper for at ikke alle vervene ble besatt.
NCF gjennomførte i 2011 for første gang en Norsk serie i golfkrokket. Alle medlemsklubber ønsket å være med på dette. Det er liten tvil om at det er golfkrokket som i dag samler flest deltakerer. Om den Norske serien i golfkrokket er kommet for å bli får vi svar på om noen år.

Hvordan blir det så i 2012? Er vi på riktig vei?
Det som er helt klart er at NCF er en veldig sårbar organisasjon. Vi har få medlemsklubber og det er få spillere som satser internasjonalt. Det er ikke mange klubbene som skal trekke seg ut fra forbundet før det er over og ut for hele NCF. Men det positive, som lover godt for fremtiden er: NCF har i 2011 blitt kontaktet av mange klubber og spiller som lurer på: Hvor får vi bestillt bra utstyr? Hva skal til for å bli medlemmer av NCF? Vi ønsker å starte en ny klubb... osv. Det er liten tvil om at Norge har et potensiale der ute, det er bare å få spillere og klubber til melde seg inn i forbundet. Klarer vi å opprettholde entusiasmen på de medlemmene vi har i dag og i tillegg får de klubber som banker på døren til å bli medlemmer, så tror jeg Norsk krokket er kommet for å bli, både nasjonalt og internasjonalt! Og jo flere klubber vi er, jo større er sjansen for at nye klubber etableres. Så la oss alle sammen stå på videre for å øke rekrutteringen til denne fantastiske sporten! En dag løsner det for fullt!

ET RIKTIG GODT NYTT ÅR TIL DERE ALLE!

PRESIDENT NCF
Roar Michalsen

Les flere nyheter

2012.01.01


 


|Nyheter |NM |Turneringer |Bilder |Styre |Dokumenter |Organisasjoner |Regler |Forum |Linker |Historie |Pressemeldinger |