LYST TIL Å STARTE EGEN KROKKET KLUBB??
Nyheter
In English
Turneringer
Bilder
Styre
Dokumenter
Lover
Organisasjoner
Regler
Forum
Linker
Historie
Pressemelding
Nyhetsbrev
Kontakt
Siste nytt:
NORWAY OPEN

Medlem av:

World Croquet Federation

Sponsor:
ServeTheWorld

PRESIDENTENS NYTTÅRSTALE!

 Er det noe å skrive om i år??


Jeg sitter å tenker:

Skjer det noe som helst i Norsk krokket? Svaret er vel faktisk, Nei! Hvorfor?

Jeg tenker tilbake på den tiden jeg selv startet med krokket. 25 år har gått fort. Hva har skjedd på den tiden? Det startet i min egen hage og etter 6 mnd. stiftet vi våres egen klubb. Så kom internett og vi oppdaget at vi ikke var alene i verden om denne hærlige sporten. Så oppdaget vi Krokketfestivalen i Halden.
Var det mulig? Dette var noe for oss!!
Der traff vi plutselig andre klubber i Norge. Noen snakket om et eget forbund. Selv haddde jeg et avslappet forhold til det og fulgte ikke noe særlig med på den debatten. Men forbundet ble jo stiftet. Deretter gikk det slag i slag med NM, internationale kontakter, kursing, utallinge EM og etter hvert også VM.

Selv husker jeg svært godt første gangen min egen klubb ble omtalt i lokalavisen. Det var stor stas der vi hadde en spalte ved siden av en rødvin som hadde fått terningkast 6.
I dag får vi masse spalteplass både før og etter mesterskap på sportsidene. Vi har også opplevd å ha en dobbelside på sportsidene som hovedoppslag, mens byens stolthet FFK og Stjernen hadde en liten notis. Så interessen fra media er der.

Skjer det noe som helst i Norsk krokket? Jeg smiler i det jeg skriver: JA!

Det har jo faktisk skjedd utrolig mye positivt med denne sporten!!
Selv om antall klubber dessverre har vært nesten konstant i denne perioden.Det samme ser det ut til å være i Sverige. Vi må bare innse at dette er en særegen sport, hvor det ikke er lett å rekrutere.
Hadde du selv blitt spurt om å bli med på synkronsvømming, så hadde du sikkert takket nei.

Vi skal selvfølgelig hele tiden jobbe med rekrutering, men jeg har faktisk mer tro på å få kontakt med alle de klubbenen som finnes der ute og som stadig vokser. Forbundet har også i år blitt kontaktet av nye klubber som skal etableres. I disse klubbene er det jo mennesker som allerede har fått øynene opp for krokket. Så det burde være lettere å rekruttere fra denne massen, selv om Norge er et stort land i denne sammenheng.

Strandpromenaden Krokketklubb og Drammen Croquet Club har blitt medlemmer i 2012. Og vi har nettopp deltatt i lag VM i Kairo! Et fantastisk mesterskap. Om 4 år går dette i New Zealand og flere av de som var med ønsker seg dit.
Magnus Myhrene var med for første gang i et internationalt mesterskap og gikk rett ut i et VM. Han lykkes bra på banen og var som en sol hele uken gjennom. Dette var det morsomste han noen gang hadde vært med på når det gjelder sportselige aktiviter og da er golf inkludert. Litt større prispenger i golf riktignok, men i neste åpene mesterskap i USA så ligger det 12.500.- i potten, så vi tar steg for steg.
Nå skal Magnus rett hjem å skrape en liten bane slik at han virkelig kan slå fra seg i Norway Open.En ny elitespiller er født!

Så selv om bredde er viktig, så la oss ikke glemme eliten. Her går det bare en vei for Norge og det er oppover. Så til dere som allerede er medlemmer og føler at dere har et vist nivå:Ta dere en tur ut å delta i åpne internationale mesterskap. Man får en hyggelig tur og treffer nye mennesker som man igjen treffer i nye mesterskap. Man lære utrolig mye og blir samtidig en bedre spiller. Spillerene som var med på golf croquet VM i Kairo fikk nesten sjokk når de oppdaget hvor mye de hadde å lære om taktikk, fra verdenstoppene fra Egypt.

Krokket er en fantastisk sport!! La oss fortsette de hyggelige sammenkomstene i 2013 så får vi vokse i det tempo som måtte komme.

ET RIKTIG GODT NYTT ÅR TIL DERE ALLE SAMMEN!

Vi krokkes!
Presidenten

Les flere nyheter

2013.01.01


 


|Nyheter |NM |Turneringer |Bilder |Styre |Dokumenter |Organisasjoner |Regler |Forum |Linker |Historie |Pressemeldinger |