LYST TIL Å STARTE EGEN KROKKET KLUBB??
Nyheter
In English
Turneringer
Bilder
Styre
Dokumenter
Lover
Organisasjoner
Regler
Forum
Linker
Historie
Pressemelding
Nyhetsbrev
Kontakt
Siste nytt:
NORWAY OPEN

Medlem av:

World Croquet Federation

Sponsor:
ServeTheWorld

REISESKILDRING FRA EGYPT VM GOLF CROQUET 21 - 28 APRIL 2013

 Norge videre i VM for første gang i historien!

Dette var mitt første VM i singel croquet og jeg ankommer anlegget tidlig søndag morgen. Svære skilter møter meg om at her spilles VM I GOLF CROQUET! Store resultat tavler, masse internationale flagg inkl 2 norske, store master med flombelysning, dommere og ballgutter på hver bane, da kjenner du at nervene begynner å ta deg.

Er kjempeglad for at jeg får Sherif Nafee fra Egypt i første kamp. Han er nummer 4 på verdensrankingen og ranket som nummer 2 i dette mesterskapet. Jeg har jo ingen mulighet til å vinne, så da er det bedre å møte de beste først, slik at jeg kan spille meg inn før jeg skal ut mot motstandere som det er mulig å slå på en god dag.
Hadde dratt ned en dag før slik at jeg kunne trene en hel dag på banen og innendørsbanen hjemme var flittig i bruk 3 uker før avreise. Kjente at svingen satt og var meget fornøyd med å klare 5 bøyler i første sett mot Sherif.
I andre sett spilte jeg meget bra og Sherif begynte å skjønne at han ikke kunne la meg få legg på bøyler fra rundt 3 - 4m, da jeg stadig satt bøyler fra det holdet. Han måtte begynne å klarere og sperre så godt han kunne og når Egypter klarerer så flyr du ....ivold. Men til slutt dro jeg i land en 7 - 6 seiere etter veldig godt spill i andre sett.
Før tredje sett fikk jeg beskjed fra min kone som satt ringside at dette tar du! Jeg bare lo tilbake, men gikk på banen for å gjøre mitt beste.
Jeg spilte som jeg aldri før har gjort og følte for første gang at jeg hadde knekt litt av koden i min egen svingteknikk. Jeg hadde faktisk en av verdens beste krokket spillere i kne på 6 - 2 i siste sett og kjente at jeg jeg egentlig ikke var helt til stede. Tankene begynte å komme! Er dette mulig? Leder jeg 6-2? Kan jeg slå ham??

Men Sherif spiste seg sagte men sikkert innpå til det sto 6 - 6 og siste bøyle ville avgjøre.
Jeg fikk en sjanse på å vinne kampen fra dølinjen og kunne ikke la denne sjansen gå fra meg.
Ballen satt perfekt og en historisk seier var et faktum som Chris Clarke skrev på nettet.
Neste kamp var mot Jamieson Walker fra SCO. Dette var en av de laveste rankede, men ingen spiller som det er lett å slå. Var livredd for at kvelden skulle bli ødelangt med et tap på slutten av dagen, men vant 7 - 6 7 - 4. Min beste dag som krokketspiller var et faktum.

Andre dag var det ut mot Martin Zander fra GER.Jeg spilte fortsatt bra og vant greit 7 - 3 7 - 3. Siste kamp var mot nok en meget god Egypter Shoukri Aziz og andre rankede i pulja. Spillet startet ca. 22.30 og var ferdig ca. 00.45. Da stod det 7 - 5 7 - 6 på resultat tavla. Jeg trodde knapt hva jeg var med på. Slå nok en meget god Egypter etter 2 sett og 4 seire av 4 mulige etter 2 dager. Alle kom å gratulerte og lurte på hvem denne ukjente spilleren fra Norge var?
Jeg var plutselig i fokus i hele mesterskapet og Chris Clarke, Reg. Bamford, Sherif, Cunningham, Huges, Michael Jakcson ( nei, det var feil ) og hele VM kom å gratulerte.
Var jeg høyt oppe første dag så var dette: Houston we have a take off!!
Etter dette ble jeg fulgt med argus øyne og jeg kjente trykket øke.

Måtte ut i 3 ekstra kval kamper etter gruppe spillet da det var 3 spillere med 4 seire hver og det var 4 av 8 spillere som gikk videre. Vant til slutt 7 - 3 over Howard Cheyne ENG en kjent spiller og 4 ranked i en annen gruppe. Fikk tredje plass i gruppespillet.
En sensasjon var et faktum og Norge var videre til finalespillet i VM for første gang:-)

Men så ble det for tøft og tapte første knockout kamp 7 - 4 7 - 4 mot Terry Ericson fra Australia og eventyret var over. Kom til slutt på 25 plass i turneringen, hvor 16 land og 64 spillere deltok.
Tallet hadde nok vært noen plasser lavere, da det var noen Egyptere så ikke ville spille om plasseringer.

Finalen mellom Reg. Bamford og Ahmed Nasr er et helt eget kapittel og tidenes beste golf croquet finale!
Jeg var så heldig å fange noe av dette på video.
Best av 5 sett, med et stort publikum og stormene jubel fra et massivt hjemmepublikum for vært gode slag som Nasr gjorde. Det gikk til femte sett der Nasr ledet hele 6 - 2 og hadde dette under full kontroll.
Men Reg. som er supersterk på det mentale plan, spiste seg sakte men sikkert inn til 6 - 6. Så stod han der plutselig med første slag fra dølinjen på siste bøyle i siste sett akkurat slik jeg selv gjorde i min første kamp mot Sherif. Han satte bøylen og ble den første spiller i verden som har vunnet AC og GC etter hverandre. Det var også første gang Reg. Bamford blir verdensmester i GC.
Reg. jublet som han ikke hadde gjort på lenge, mens Nasr lå igjen gråtende på banen og måtte til slutt løftes opp på bena og leies av banen av 2 trøstene Egyptere etter tap på hjemme bane i VM finalen. Men Nasr kommer tilbake, han har vært verdensmester tidligere og vartet opp med klareringer og bøylepasseringer jeg aldri har vært i nærheten av å oppleve. Gratulerer Reg og Ahmed for en utrolig finale som noen heldige av oss fikk være med på !!!

Roar Michalsen

Les flere nyheter

2013.04.29


 


|Nyheter |NM |Turneringer |Bilder |Styre |Dokumenter |Organisasjoner |Regler |Forum |Linker |Historie |Pressemeldinger |